OKUL ÖNCESİ 04-06 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİN BELGE SEVİNCİ

OKUL ÖNCESİ 04-06 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİN BELGE SEVİNCİ

OKUL ÖNCESİ 04-06 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİN BELGE SEVİNCİ

Gölköy İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Yeni Camii Kuran Kursunda 04-06 yaş grubuna Okul Öncesi Öğretim Programına katılan minikler 7 aylık eğitim sürecinden sonra belge almanın sevincini yaşadılar.
Diyanet İşleri Başkanlığında 10 şehirde pilot uygulamalarla ilk defa bu yıl eğitimine başlanan 04-06 yaş grubu çocuklara yönelik dini ve kültürel değerlerin verilmeye başlandığı Kurslarda, çocuklara yaşlarına uygun eğitim veriliyor.
         Bu yıl toplam 17 öğrencinin katılım belgesi aldığı Merkez Yeni Camii Kuran Kursu Okul Öncesi Öğretim Programına, Gölköy Müftüsü Bekir ERTÜRK, Kuran Kursu Öğreticisi Meryem ÇELENK ve öğrenci velileri  katıldı.

Dini ve miili bayramlar, dini mekanlar, Allah,kitap-peygamber sevgisi, merhamet, yardımlaşma, sabır, doğruluk, adalet gibi çeşitli soyut kavramlar, somutlaştırılarak oyunlarla ve etkinliklerle miniklere kazandırılmaya çalışıldı.
         Belge merasiminde konuşan Gölköy Müftüsü Bekir ERTÜRK, henüz tertemiz olan bu melek çocuklarımızın bu yaşta zihinilerine Allahın Kelamını yerleştirme çabaları bizleri çok duygulandırdı, dedi.

Yaşlarına ve seviyelerine göre eğitim alan çocuklardan 14 tanesi Kuranı Kerimi öğrenirken 4 öğrenci ise Kuranı Kerimin harflerini öğrendi. Yine eğitim-öğretim dönemi içerisinde subhaneke, Rabbena Duaları, Fatiha Suresi, Felak, Nas, Ayetel Kürsi, Amentü gibi çeşitli duaları ezberleyen çocuklar, oyunlar eşliğinde öğrendikleri dualarla anne-babalarına mutluluk yaşattılar.